top of page
0db30bef-7ae9-4426-9f65-c7f7c7593d05.jpg

De Kraaijenbergse Plassen

Wandelen en Fietsen

De Kraaijenbergse Plassen is een ideale plek om heerlijk te wandelen door de rijke natuur. Het recreatiegebied bevat meer dan 15 km aan wandel- en fietstochten, wat enorm veel mogelijkheden biedt om een mooie route uit te stippen in en om het gebied van de Kraaijenbergse Plassen.

De Kraaijenbergse Plassen beschikt over bestaande knooppuntennetwerk, die u kunt gebruiken bij het uitstippen van uw wandel- of fietstocht. Op de kaart hier rechts zijn de afstanden van knooppunt tot knooppunt  in kilometers aangegeven, waardoor u rustig uw eigen route kunt bepalen.

Er zijn verschillende bankjes en picknicktafels te vinden langs de routes, waar u heerlijk kunt uitrusten en genieten van de heerlijke omgeving. 

 

Opmerking: Wilt u s’ avonds gaan wandelen of fietsen, houdt er dan rekening mee dat de paden rondom de Kraaijenbergse Plassen onverlicht zijn.

58f0c9c0-bcd5-4e18-878d-481a6d801ed3.jpg

Watersport

De Kraaijenbergse Plassen beschikt over 475 hectare aan water, waardoor het uiteraard ideaal is voor watersport. Voor watersport kunt u terecht op de plassen 1 t/m 4, 7, 8 en een deel van 9. Camping nr. 17 ligt aan plas nummer 8, wat dus de mogelijkheid biedt om  te recreëren in het water. De overige plassen zijn op loop- en fietsafstand, wilt u toch met de auto naar een andere plas gaan, dan kunt u parkeren bij plas 3 en 9. Zie plattegrond.

Activiteiten

Wilt u graag per boot het water op,  graag peddelt in een roeiboot of kano, uzelf op een surfplank door de wind mee laat voeren of toch liever gaat zwemmen, dat is allemaal mogelijk op de Kraaijenbergse Plassen. Onthoud wel dat het altijd op eigen risico is, Camping nr. 17 is niet verantwoordelijk voor wat u doet op het water. Voor mensen met een boot zijn ook diverse aanlegplaatsen aanwezig. 

 

Regels

Ook op de Kraaijenbergse Plassen moet je rekening houden met regels. Zo is het verboden het water van de Kraaijenbergse Plassen te betreden met:

  • Waterski’s

  • Jetski’s

  • Wakeboards

  • Waterscooters.

Strandrecreatie

De Kraaijenbergse Plassen beschikt over ideale recreatie mogelijkheden. Bij Plas 2, 3, 4 en 9 zijn speciale recreatiestranden aangelegd, waarvan bij Plassen 2, 3 en 9 zandstranden zijn aangelegd. 

Bent u een sportieve recreant? Dan is Plas 3 voor u interessant.

In en op alle plassen, met uitzondering Plas 5, is het toegestaan om te zwemmen, suppen, zeilen, varen, windsurfen en snorkelen. 

Waterkwaliteit

Tussen 1 mei t/m 30 september wordt de waterkwaliteit om de twee weken gecontroleerd. Deze is constant uitstekend.

Bereikbaarheid

Camping nr. 17 ligt direct aan de Kraaijenbergse Plassen, de Kraaijenbergse Plassen is gemakkelijk met de auto, fiets en te voet bereikbaar. Het heeft diverse parkeermogelijkheden.

 

Opmerking: Rond om de Kraaijenbergse Plassen is een parkeerverbod langs de wegen van toepassing. 

bottom of page