top of page
0db30bef-7ae9-4426-9f65-c7f7c7593d05.jpg

De Kraaijenbergse Plassen

Wandelen en Fietsen

De Kraaijenbergse Plassen bieden een fantastische gelegenheid om te genieten van prachtige wandelingen te midden van weelderige natuur. Het recreatiegebied omvat meer dan 15 km aan wandel- en fietspaden, waardoor er talloze mogelijkheden zijn om een mooie route uit te stippelen in en rondom het gebied van de Kraaijenbergse Plassen. Voor het plannen van uw wandel- of fietstocht kunt u gebruikmaken van het bestaande knooppuntennetwerk in de Kraaijenbergse Plassen. Op de rechterkaart worden de afstanden tussen de knooppunten aangegeven in kilometers, zodat u rustig uw eigen route kunt bepalen. Langs de routes zijn er verschillende bankjes en picknicktafels te vinden waar u kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

 

Let op: Als u 's avonds wilt wandelen of fietsen, houd er dan rekening mee dat de paden rondom de Kraaijenbergse Plassen niet verlicht zijn.

58f0c9c0-bcd5-4e18-878d-481a6d801ed3.jpg

Watersport

Met een oppervlakte van 475 hectare aan water bieden de Kraaijenbergse Plassen uitstekende mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Watersportactiviteiten zijn toegestaan op de plassen 1 t/m 4, 7, 8 en een deel van 9. Camping nr. 17 bevindt zich aan plas nummer 8, waardoor u direct vanaf de camping kunt recreëren in het water. De overige plassen zijn op loop- en fietsafstand bereikbaar. Mocht u ervoor kiezen om met de auto naar een andere plas te gaan, dan kunt u parkeren bij plas 3 en 9. Raadpleeg de plattegrond voor meer informatie.

Er zijn diverse activiteiten mogelijk op de Kraaijenbergse Plassen. Of u nu met een boot het water wilt verkennen, wilt roeien in een boot of kano, op een surfplank wilt glijden op de wind of gewoon wilt zwemmen, het is allemaal mogelijk op deze plassen. Houd er echter rekening mee dat u altijd op eigen risico handelt, aangezien Camping nr. 17 niet verantwoordelijk is voor uw activiteiten op het water. Voor mensen met een eigen boot zijn er verschillende aanlegplaatsen beschikbaar.

 

Bij een bezoek aan de Kraaijenbergse Plassen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regels. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om het water van de Kraaijenbergse Plassen te betreden met waterski's, jetski's, wakeboards en waterscooters. Wees dus bewust van deze regels om een veilige en plezierige tijd op het water door te brengen.

Strandrecreatie

De Kraaijenbergse Plassen bieden uitstekende recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Speciale recreatiestranden zijn aangelegd bij Plas 2, 3, 4 en 9, waarbij Plas 2, 3 en 9 zandstranden hebben. Als u een sportieve recreant bent, is met name Plas 3 interessant voor u.

In alle plassen, met uitzondering van Plas 5, is het toegestaan om te zwemmen, suppen, zeilen, varen, windsurfen en snorkelen. De waterkwaliteit wordt elke twee weken gecontroleerd tussen 1 mei en 30 september en is altijd uitstekend.

De Kraaijenbergse Plassen zijn gemakkelijk bereikbaar, zowel met de auto, de fiets als te voet. Camping nr. 17 ligt direct aan de plassen en biedt diverse parkeermogelijkheden. Let op: er geldt een parkeerverbod langs de wegen rondom de Kraaijenbergse Plassen.

bottom of page